VB's

Volwassen begeleiders, wie zijn ze, wat doen ze?

Volwassen begeleiders, vb's in de volksmond, zijn geëngageerde mensen met een hart voor Chiro.

Volwassen betekent dat ze meestal al van een respectabele leeftijd zijn, maar daar houdt het dan meestal ook op.

Begeleiden is niet hetzelfde als leiden. Ze staan eerder aan de zijlijn. Ze hangen een beetje als een reddingsboei altijd klaar voor wie ze wil gebruiken. 

Die 'ze' zijn hier in de eerste plaats de leiders van Chiro Don Bosco. Graag ondersteunen en informeren ze deze enthousiaste bende. 

Leiders willen hun kleine mannen elke zondag opnieuw een onvergetelijke namiddag bezorgen. Ons machtig speeldomein vormt daarbij het ideale decor. Toch vraagt dit een grote wekelijkse inspanning van de leidingsgroep. 

Er moet zoals in elke zichzelf respecterende organisatie goed voorbereid worden om een kwaliteitsvolle namiddag te kunnen bieden. Vb's wijzen hierbij op mogelijke valkuilen en stimuleren hen om zich te vervolmaken via opleidingen. Teambuilding gebeurt bijna wekelijks. Deze vinden, meestal op een ludieke manier, plaats naast de frequente leidingskringen.

Jan Santy en Carl Stouten zijn op heden de vb's van Chiro Don Bosco.

Zelf hebben ze er vele broeken versleten. Vaak zijn er déja vu's en dat is heel normaal als je werkt met jongeren. We zijn ook graag het extra aanspreekpunt voor de ouders. Door onze ervaring als Chirolid én als ouder begrijpen we goed de verschillende bezorgdheden in beide groepen. Met respect en met de waarden van Don Bosco in het achterhoofd wordt er altijd wel een aanvaardbare oplossing gevonden.

Genieten! Wij genieten als we de werking goed zien draaien. Leiders genieten als hun gemaakte plannen goed uitkomen. Ouders genieten van een time-out moment. 

Jongeren die elke week opnieuw een zorgeloze namiddag beleven, daar doen we het voor. 

Alleen maar winnaars!

Carl Stouten                          Jan Santy

0496/268005                        0473/466861

carl.stouten@hotmail.com   jansanty@skynet.be